Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Το Ένα είναι τα πάντα και οδηγεί στην Ανάσταση της ολότητας του Εαυτού του

Ο Άνθρωπος που καλώ αδελφό και συνοδοιπόρο μου όπου κι αν βρίσκεται, ενεργοποιεί συνειδητά και φωτίζει τα απόκρυφα βάθη του είναι του και με το Πύρινο Φως του Λόγου μετουσιώνει τις δεσμεύσεις της ύλης και της προσωπικότητας, τους φόβους, τις εναντιώσεις του, τις αντιθέσεις και τις προσκολλήσεις του.
Ενεργοποιεί τις παρακαταθήκες που υπάρχουν αποθηκευμένες στο πνεύμα του και τις απελευθερώνει, τις αναδύει απ' το κέντρο της Ζωής του, γεμίζει με τα βιώματα της αληθινής του παρουσίας, ανασύρει απ' τα βάθη του τη Δόνηση του Λόγου του Δημιουργικού.
Τολμά να καταθρυμματίσει τις δικαιολογίες της ανευθυνότητας, της ανωριμότητας, της δήθεν ατέλειάς του, τα οικοδομήματά του με τα οποία δικαιολογεί την ολιγωρία του και βιώνει την ευθύνη, τα δικαιώματα και την ενότητα του Εαυτού του του αληθινού. Εκδηλώνει τη Θεότητά του.
Απελευθερώνεται από τα κατεστημένα που συσσώρευσε μέσα στους αιώνες και που έχουν γίνει δεσμά κακίας ή καλοσύνης, ανθρώπινης λύπησης που τη ταύτιζε λανθασμένα με το αληθινό Έλεος, δεσμά πλαστών ιδεών και ιδεοληψιών, δεσμά από αξίες δομημένες απ' τη διάνοια και τις ανάγκες της κι απ' όλα αυτά που τον θέτουν σε μια ανώτερη θέση έναντι των άλλων.
Μπορεί να χωρέσει το Αδιαχώριστο για να φτάσει στην τέλεια προσφορά, για να γίνει Ένα με το άμορφο εκδηλούμενος μέσα απ' τις μορφές και οδηγούμενος στη διάχυσή του στο Απερινόητο Ένα.
Καλύπτεται με τη δόνηση της Ανάστασης του Λόγου και γίνεται ενεργοποιητής της Αγάπης και της Ενότητας. Γίνεται ο αδρανοποιητής των δυσαρμονικών ενεργειών, απορροφώντας τες και μετουσιώνοντάς τες με την δύναμη της παροχής της Χάρης του. Γίνεται ο εισδοχέας των φόβων και ο ενεργοποιητής της παρρησίας.
Η καρδιά του δίνει τον μετουσιωτικό παλμό της σε κάθε καρδιά που εξουσιάζει, που μισεί, που υποβιβάζει τον άνθρωπο και αρνείται την αληθινή του φύση. Ο νους του γίνεται άξιος να χωρέσει κάθε νοητική ιδέα κατεστημένου και ημιμάθειας και να την αναβιβάσει στην Αλήθεια. Η συνείδησή του λαμβάνει μέσα της την παθητικότητα, την αδράνεια, τον θάνατο και δίνει σ' αντάλλαγμα την Προσφορά, το Φως και τη Ζωή.
Επιτρέπει να εισχωρήσει η ολότητα της άρνησης του εαυτού του. Την δέχεται με άπειρη Αγάπη και την μεταλλάσσει δυναμικά σε Φως, μέσα στο Μυστηριακό Ποτήρι που καθίσταται - άξιος της φανέρωσης του Λόγου σε πλήρη Δόξα από μέσα του και της Ανάστασης της Ολότητας του Εαυτού.


X.M.

Δεν υπάρχουν σχόλια: