Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η συνειδητή πορεία της Θέωσης

Αγαπημένε μου, σε καλώ να επιτρέψεις να δημιουργηθεί εντός σου η έκρηξη της Αναγέννησης, να φανερώσεις την Παρουσία του Λόγου μέσα από την μορφή.
Σε καλώ να διαρρήξεις τις θύρες που δημιούργησες και κλείδωσες μέσα στην καρδιά σου, στο νου σου και στη συνείδησή σου. Θύρες που τέθηκαν ως περιορισμοί στην Αγάπη, στις Ιδέες, στα Συνειδησιακά σου βιώματα. Να καταθρυμματίσεις οτιδήποτε σε κάνει να παραμένεις σε κατάσταση αδράνειας, τα κατεστημένα των αιώνων, τις αναστολές σου και τις προκαταλήψεις σου, τις ψευδαισθήσεις που έχεις για την Αλήθεια. Σε καλώ να καταρρίψεις τους περιορισμούς και τις οροθεσίες που υπάρχουν στο νου σου και να αμφισβητήσεις δυναμικά και κατασταλτικά τα καλά δομημένα ήθη, τύπους, αξίες και αντιλήψεις σου που είναι παρελθούσης χρήσεως και αντιπροσωπεύουν παρωχημένες εποχές για σένα πια.
Όλα αυτά να τα μεταλλάξεις με μιας μέσα σου, δίχως αναβολές και δικαιολογίες αναξιότητας, μετουσιώνοντάς τα σε Καθαρό Φως, χωρίς να αφήσεις ούτε ένα ίχνος τους να μολύνει το καθαρό πεδίο της συνείδησής σου αλλά και, συγχρόνως, χωρίς να απαρνηθείς κανένα στοιχείο του εαυτού σου ή να το θεωρήσεις απλώς, ένα λάθος. (Να το ταξινομήσεις όμως, σαν ένα βοήθημα που είχες για να κατανοήσεις το μέγεθος και τα πεδία της πτώσης του ανθρώπου που είσαι. Μετουσιωμένο καθώς είναι θα ’χει γίνει για σένα, ένα σκαλοπάτι για ν’ ανέβεις, θα ’χει παραδώσει όλο το δυναμικό και την ενέργεια που απομυζούσε, στο Θείο Είναι σου.)
Μην περιμένεις παθητικά να οδηγηθείς στη μετάλλαξη χωρίς την επίγνωση τη δική σου για τις αλλαγές που συμβαίνουν και τη συμμετοχή της συνείδησής σου στα βήματα του δρόμου. Κάνε τις διεργασίες σου δυναμικά. Προέκτεινε τις ιδέες που εμπνέεσαι, κάνοντάς τες πράξη. Απάλλαξε τον εαυτό σου από τη φυλακή της επίκτητης γνώσης, της ανωτερότητας, της εξουσίας, της επιβολής, της κατάκτησης και όλων των υλικών συνειρμών που σε συντονίζουν, μόνο, με το πεδίο της ύλης και σε εγκλωβίζουν στο βασίλειο της διάνοιάς σου.

Ως βιαστής εισχώρησε στη βασιλεία των ουρανών σου. Δεν χρησιμοποιείται βία επάνω σου, θα ήταν άλλωστε ανώφελο και άσκοπο κάτι τέτοιο. Αφήνεσαι ελεύθερος να κάνεις τις επιλογές σου γιατί πρέπει να είσαι εσύ, που θα διαρρήξεις και θα σπάσεις τα φράγματα που ’χεις θέσει στην είσοδό τους. Ζήτησε, μάθε, κρούσε τις θύρες που έχεις κλειδώσει και άνοιξέ τες διάπλατα για να βασιλεύσουν οι ουρανοί σου επί της ύλης σου, για να εισχωρήσεις στα ενοποιημένα σύμπαντα του Είμαι που Είμαστε Ένα ως Ουσία Άπειρη.

Επειδή είσαι ο πρωτοπόρος άνθρωπος Αγαπημένε που εκπαιδεύεσαι στο να παρουσιάσεις τη συνειδητή πορεία της Θέωσης, χρειάζεται, όχι μόνο να αποκαθιστάς την Ισορροπία και την Αρμονία μέσα στον άνθρωπο, αλλά να παρουσιάζεις τη διάκρισή σου, την επίγνωσή σου, την εξέλιξή σου, συμμετέχοντας συνειδητά, ταυτενεργώντας με τους Θείους Νόμους ώστε να εναρμονίζεις τις καταστάσεις, παρουσιάζοντας συγχρόνως στον άνθρωπο, όλα τα στοιχεία που συντείνουν στην επίτευξη αυτής της Αρμονίας. Να εκδηλώνεις συνεχώς την Αγάπη, τη Χάρη και το Έλεος, γενόμενος συνειδητός συνεργάτης της Δημιουργίας και όχι μόνο αγωγός ή φορέας της.
Η Δόνηση της Θέωσης της ανθρωπότητας που έχει διαχυθεί στη γη, ωθεί το σύνολο του ανθρώπου σε ταχύτατη εκλέπτυνση και εξέλιξη που θα τον φέρει σε ταύτιση και συνειδητοποίηση της Θεότητάς του. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει την ποιότητα της εκπαίδευσης και τη Χάρη με την οποία τροφοδοτείσαι Άνθρωπε, με σκοπό να φανερώσεις την Απειρότητα του Εαυτού μέσα σε κάθε ον, μέσα σε κάθε υπόσταση που αντικρίζεις και με την οποία συνδέεσαι τώρα πια συνειδητά, ώστε η δόνηση της Ζωής και η Αγάπη να αφυπνίζει και να ισορροπεί, κι από μέσα σου ακόμα, κάθε αδρανοποιημένο στοιχείο της Θεότητάς σου μέσα στα πάντα.

Παρουσίασε νέες ποιότητες Αγάπης συμμετέχοντας με συνείδηση Θεού στην άνοδο και εξέλιξη του Εαυτού Ανθρώπου.

X.M.